Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
奶酥餡
- 1 顆 蛋
- 50 克 奶油, 切塊,置於室溫軟化
- 40 克 冰糖粉
- 50 克 奶粉
- 1 小撮 鹽
麵包外皮
- 150 克 牛奶
- 20 克 冰糖粉
- 1 茶匙 乾酵母粉
- 270 克 高筋麵粉
- 30 克 低筋麵粉
- ¼ 茶匙 鹽
- 1 顆 蛋
- 30 克 奶油, 切塊,置於室溫軟化
- 椰子粉, 少許,裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 1069 kJ / 255 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Błonnik
- 0.4 g