Pasta mit Kichererbsen
TM6 TM5

Pasta mit Kichererbsen

3.4 (145 ocen)

Składniki

  • 80 g Parmesan, in Stücken
  • 1 Knoblauchzehe
  • 1 TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
  • 1 frische, rote Chilischote oder Peperoni, frisch, entkernt
  • 40 g Olivenöl
  • 2 Dosen Kichererbsen, getrocknet (à 400 g), abgetropft
  • 850 g Wasser
  • 1 ½ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 1 Lorbeerblatt, frisch
  • 250 g Nudeln, kleine Sorte, z.B. Spiralen, Farfalle, Penne

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2676 kJ / 640 kcal
Białko
29 g
Węglowodany
80 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
12.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy