Urządzenia i Akcesoria
Pandoro
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
12 Stücke
Składniki
-
Milch100 g
-
frische Hefe25 g
-
Zucker100 g
-
Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten450 g
-
Vanilleschote nur das Mark1
-
Kardamom, gemahlen1 TL
-
Zimt½ TL
-
Orangenschale Bio, fein abgerieben1 TL
-
Salz½ TL
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten150 g
-
Eier (Kl. M)2
-
Puderzucker1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1235 kJ /
295 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pandoro
3 godz.
Biskuittörtchen Opéra
24 godz.
Crostata mit Vanillecreme
2 godz.
Piadizza mit grünen Oliven, Tomaten und Basilikum
1 godz. 20 min
Pasta e Fagioli
35 min
Neapolitanischer Kranz
2 godz. 15 min
Kalbsragout mit Erbsen
1 godz. 15 min
Rinderschmortopf
1 godz. 55 min
Sahne-Waffeln
40 min
Gnocchi di patate
1 godz. 30 min
Lasagne al forno
2 godz. 10 min
Tiramisù
3 godz. 20 min