Crostata mit Vanillecreme

Crostata mit Vanillecreme

4.3 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
14 Stücke

Składniki

  • Zucker
    160 g
  • Mandeln, blanchiert
    50 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
    300 g
  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    180 g
  • Ei
    1
  • Salz
    2 Prisen
  • Vanilleschote in Stücken (1 cm)
    ½
  • Zitrone Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    1
  • Eigelb
    2
  • Milch
    250 g
  • Sahne
    250 g
  • Speisestärke
    40 g
  • rote Johannisbeeren
    150 g
  • Heidelbeeren
    150 g
  • Erdbeeren
    250 g
  • Puderzucker
    2 TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 350 kcal / 1463 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 44 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...