Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Zucker
- 50 g Mandeln, blanchiert
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 180 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 2 Prisen Salz
- ½ Vanilleschote, in Stücken (1 cm)
- 1 Zitrone, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 2 Eigelb
- 250 g Milch
- 250 g Sahne
- 40 g Speisestärke
- 150 g rote Johannisbeeren
- 150 g Heidelbeeren
- 250 g Erdbeeren
- 2 TL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1463 kJ / 350 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 44 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandel-Soufflés mit Himbeersauce
50min
Pandoro
3 Std.
Aprikosen-Tarte
4h
Linzer Torte
3 Std.
Geeiste Schoko-Profiteroles
12 godz.
Cannoli (Die Sopranos)
1h 30min
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5h
Erdbeer-Blaubeer-Tarte
3 Std.
Crème Pâtissière
15min
Lombardische Aprikosentarte
1h 15min
Gnocchi alla romana
1h
Focaccia auf apulische Art
1 Std. 40 Min