Urządzenia i Akcesoria
Crostata mit Vanillecreme
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
14 Stücke
Składniki
-
Zucker160 g
-
Mandeln, blanchiert50 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen300 g
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten180 g
-
Ei1
-
Salz2 Prisen
-
Vanilleschote in Stücken (1 cm)½
-
Zitrone Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Eigelb2
-
Milch250 g
-
Sahne250 g
-
Speisestärke40 g
-
rote Johannisbeeren150 g
-
Heidelbeeren150 g
-
Erdbeeren250 g
-
Puderzucker2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
44 mg
Białko
5 g
Kalorie
1463 kJ /
350 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1 godz. 20 min
Brioche
1 godz. 50 min
Granita Siciliana
3 godz. 20 min
Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott
2 godz. 10 min
Lombardische Aprikosentarte
1 godz. 15 min
Hefeschnecken mit Sesampaste
2 godz.
Crème Pâtissière
15 min
Antipasti-Calzoni
1 godz. 20 min
Charlotte Russe
3 godz.
Torta della nonna
2 godz. 10 min
Arancini Siciliani
5 godz.
Tiramisù
3 godz. 20 min