Birnenkuchen mit Speck (Schleswig-Holstein)
TM5 TM6

Birnenkuchen mit Speck (Schleswig-Holstein)

3.0 (43 oceny)

Składniki

  • 80 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 250 g Milch
  • 125 g Zucker
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
    lub 4 TL Trockenhefe
  • 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 1 Prise Salz
  • 2 Eier
  • 200 g Birnen, festfleischig, in Würfeln (2-3 cm)
  • 250 g Schinkenspeck, in Scheiben

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1300 kJ / 311 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy