Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Kamut
- 100 g Weizenkörner
- 220 g Wasser, lauwarm
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 200 g Weizenmehl Type 550
- 20 g natives Olivenöl
- 1 TL Salz
Belag
- 350 g Paprika, rot und gelb, in Stücken (2-3 cm)
- 20 g natives Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Mozzarella, in Scheiben (2 mm), oder Caciotta
-
100
g Mettwurst, geräuchert, in Scheiben (3 mm)
lub 100 g Salsiccia, in Scheiben (3 mm) - 2 Stängel Thymian, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3983 kJ / 952 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
4-Käse-Pizza
3h 50min
Kartoffel-Flammkuchen
1h 30min
Za´atar-Brot
1h 40min
Fougasse mit Käse
2 Std. 35 Min
Orangensoufflé
50min
Tomaten-Focaccia
1 Std. 50 Min
Apfel-Quark-Trifle
1h 30min
Kartoffelmuffins mit Pilzsauce
2 godz. 15 min
Mehrkorn-Focaccia
2 Std. 5 Min
Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin
2 Std. 40 Min
Focaccia mit Rosmarin
1h
Focaccia auf apulische Art
1h 40min