Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Kamut
- 100 g Weizenkörner
- 220 g Wasser, lauwarm
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 200 g Weizenmehl Type 550
- 20 g natives Olivenöl
- 1 TL Salz
Belag
- 350 g Paprika, rot und gelb, in Stücken (2-3 cm)
- 20 g natives Olivenöl
- 1 TL Salz
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Mozzarella, in Scheiben (2 mm), oder Caciotta
-
100
g Mettwurst, geräuchert, in Scheiben (3 mm)
lub 100 g Salsiccia, in Scheiben (3 mm) - 2 Stängel Thymian, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3983 kJ / 952 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
1h 35min
Pizzette "Tricolore"
1h 30min
Ale Brötchen
1 Std. 40 Min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1 godz. 20 min
Pfeffer-Brötchen
1 godz. 20 min
Pizza mit Gemüse und Chilikäse
1 Std. 10 Min
Pizza mit Frischkäse und Artischocken
1h 25min
Nudeltaschen mit Kartoffelfüllung
1 Std. 40 Min
Pizza Bianco mit Speck und Endivie
1 godz. 20 min
Vier-Käse-Pizza
1 Std. 40 Min
Bauernpizza
1 Std. 40 Min
Pizza Margherita mit Bier
2h 10 min.