![Crespelle Crespelle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/54D4A9F8-A945-4233-8376-6848BC2AF97B/Derivates/9b1b9f8b-15c4-4358-8282-462c73397166.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 3 Stängel Oregano, abgezupft
- 40 g Olivenöl und etwas mehr zum Braten
- ½ TL Zucker
- 10 g Tomatenmark
- 1 Dose Pizzatomaten (400 g)
- 1 TL Salz
- ½ TL Chiliflocken
- 120 g Mehl
- 150 g Milch
- 3 Eier (Kl. M)
- 500 g Blattspinat, TK, aufgetaut und gut ausgedrückt
- 250 g Ricotta (z.B. von Galbani)
- 5 Prisen Pfeffer
- 125 g Mozzarella, abgetropft und zerzupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2487 kJ / 594 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Spinatknödel mit Tomatensauce
50 Min
Aubergine-Parmaggiana
1 Std. 10 Min
Basilikum-Nocken-Auflauf
1 Std.
Ratatouille-Lasagne
1 godz. 30 min
Pilz-Lasagne
2 Std. 30 Min
Pizza mit Ratatouille
3 Std.
Spinat-Frischkäse-Schnecke
50 Min
Frühlingstarte
1 Std. 40 Min
Überbackene Cannelloni mit grüner Gemüsefüllung
1 Std. 45 Min
Auberginen-Ricotta-Lasagne aus dem Dampf
1 Std. 25 Min
Zitronen-Ziti mit Mascarpone
1 Std.
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1 Std. 50 Min