Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 3 Stängel Oregano, abgezupft
- 40 g Olivenöl und etwas mehr zum Braten
- ½ TL Zucker
- 10 g Tomatenmark
- 1 Dose Pizzatomaten (400 g)
- 1 TL Salz
- ½ TL Chiliflocken
- 120 g Mehl
- 150 g Milch
- 3 Eier (Kl. M)
- 500 g Blattspinat, TK, aufgetaut und gut ausgedrückt
- 250 g Ricotta (z.B. von Galbani)
- 5 Prisen Pfeffer
- 125 g Mozzarella, abgetropft und zerzupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2487 kJ / 594 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Aubergine-Parmaggiana
1 Std. 10 Min
Paprika-Ricotta-Quiche
2 Std.
Ravioli mit Ricotta-Käse-Füllung
1 Std. 30 Min
Frühlingstarte
1 Std. 40 Min
Gnocchi mit Salbeibutter
2 Std.
Frische Ravioli mit Ricottafüllung und Auberginensauce
1 Std. 50 Min
Überbackene Cannelloni mit grüner Gemüsefüllung
1 Std. 45 Min
Auberginen-Ricotta-Lasagne aus dem Dampf
1 Std. 25 Min
Melanzane alla Parmigiana
1 Std. 10 Min
Spinat-Cannelloni
1 Std. 20 Min
Ravioli alla napoletana
1 Std.
Gnocchi alla romana
1 Std.