Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Parmesan, in Stücken
- 75 g Gouda, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 300 g Spinat, gehackt, TK, aufgetaut, gut ausgedrückt
- 150 g Kräuterfrischkäse
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- ½ TL Muskat
- 2 Pck. Blätterteig, aus dem Kühlregal (à 1 Teigplatte ca. 24 x 40 cm, 270 g, z.B von Tante Fanny)
- Mehl zum Bearbeiten
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1110 kJ / 265 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinatcrumble mit Käsestreuseln
1 Std.
Süßkartoffel-Yufka-Tarte
1 Std.
Süßkartoffelstrudel mit Spinat und Pinienkernen
1h 40min
Herzhafter Käsekuchen mit Auberginen und Tomaten
2h
Blätterteig-Gorgonzola-Quiche
1 Std.
Paprika-Ricotta-Quiche
2h
Pesto-Mozzarella-Rollkuchen
2h
Knusprige Spinattaschen mit Roquefort
25 Min
Kartoffel-Zucchini-Tarte
1 Std. 10 Min
Kartoffel-Spinat-Pizza
1 godz. 5 min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1 Std. 15 Min
Porree-Feta-Tarte
2h