Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 1000 g Tomaten, davon 2 in Scheiben
- 500 g Wasser
- 800 g Auberginen, in Scheiben (1 cm)
- 2 ½ TL Salz
- 3 Zwiebeln, halbiert
- 3 Knoblauchzehen
- 1 Chilischote, entkernt
- 8 Zweige Thymian, abgezupft
- 30 g Olivenöl
- 1 EL Tomatenmark
- 1 TL Zucker
- 4 Prisen Pfeffer
- 80 g Paniermehl
- 375 g Büffel-Mozzarella, gut abgetropft, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2558 kJ / 611 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Auberginen-Pasta
30 min
Aubergine-Parmaggiana
1h 10min
Auberginen-Bolognese zu Nudeln
35min
Pikante Auberginen-Pizza mit Ziegenkäse
1h 30min
Auberginen-Zucchini-Auflauf mit Hackfleisch
1 Std. 15 Min
Herzhafter Käsekuchen mit Auberginen und Tomaten
2h
Erbsen-Zucchini-Küchlein
1h
Auberginenröllchen mit Paneer
50min
Auberginen-Ricotta-Lasagne aus dem Dampf
1h 25min
Melanzane alla Parmigiana
1h 10min
Auberginen-Schiffchen
1 Std. 15 Min
Auberginen-Hähnchen-Auflauf
1 Std. 15 Min