Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
TM6 TM5

Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo

4.5 (707 ocen)

Składniki

  • 100 g Parmesan, in Stücken
  • 1000 g Tomaten, davon 2 in Scheiben
  • 500 g Wasser
  • 800 g Auberginen, in Scheiben (1 cm)
  • 2 ½ TL Salz
  • 3 Zwiebeln, halbiert
  • 3 Knoblauchzehen
  • 1 Chilischote, entkernt
  • 8 Zweige Thymian, abgezupft
  • 30 g Olivenöl
  • 1 EL Tomatenmark
  • 1 TL Zucker
  • 4 Prisen Pfeffer
  • 80 g Paniermehl
  • 375 g Büffel-Mozzarella, gut abgetropft, in dünnen Scheiben

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2558 kJ / 611 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
36 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy