Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
炒豬肉
-
500
克 帶皮五花肉 ,切塊(寬約4公分)
lub 500 克 豬腱肉 ,切塊(約4公分) - 40 克 醬油
- 30 克 蒜頭
- 1 茶匙 五香粉
- 1 ½ 茶匙 糖
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 1 茶匙 魚露
高湯
- 125 克 洋蔥 ,切絲
- 1 茶匙 鹽
- 150 克 豬骨 ,切塊(約4公分)
- 1300 克 水
高樓麵
- 1500 克 水 (煮麵用)
- 2 份 關廟麵 (約200克)
- 150 克 新鮮綜合生菜
- 60 克 炸豬皮 (越式炸豬皮)
- 5 克 香菜 ,取葉
- 5 克 新鮮薄荷 ,取葉
- 5 克 九層塔 ,取葉
- 5 克 紫蘇葉 ,取葉
- ⅛ 顆 檸檬 ,切塊,取汁液
- 甜辣醬 ,少許,依個人口味添加
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 5345.6 kJ / 1289.4 kcal
- Białko
- 114 g
- Węglowodany
- 101.4 g
- Tłuszcz
- 50.5 g
- Błonnik
- 7 g