
Urządzenia i Akcesoria
豬肉生菜乾撈麵(高樓麵)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
2 人份
Składniki
炒豬肉
-
帶皮五花肉 ,切塊(寬約4公分)500 克
-
醬油40 克
-
蒜頭30 克
-
五香粉1 茶匙
-
糖1 ½ 茶匙
-
白胡椒粉¼ 茶匙
-
魚露1 茶匙
高湯
-
洋蔥 ,切絲125 克
-
鹽1 茶匙
-
豬骨 ,切塊(約4公分)150 克
-
水1300 克
高樓麵
-
水 (煮麵用)1500 克
-
關廟麵 (約200克)2 份
-
新鮮綜合生菜150 克
-
炸豬皮 (越式炸豬皮)60 克
-
香菜 ,取葉5 克
-
新鮮薄荷 ,取葉5 克
-
九層塔 ,取葉5 克
-
紫蘇葉 ,取葉5 克
-
檸檬 ,切塊,取汁液⅛ 顆
-
甜辣醬 ,少許,依個人口味添加
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
1289.4 kcal /
5345.6 kJ
Białko
114 g
Tłuszcz
50.5 g
Węglowodany
101.4 g
Błonnik
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

越南,越美味
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan