Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pitted dates
- 1 ½ level tsp baking soda
- 180 g water
- butter, for greasing
Sticky toffee sauce
- 60 g butter, unsalted, cut in pieces
-
60
g soft brown sugar
lub 60 g brown sugar -
75
g golden syrup
lub 75 g honey - 40 g milk
-
¼
tsp natural vanilla extract
lub ½ tsp vanilla sugar, homemade
Sticky toffee puddings
- 40 g butter, unsalted, cut in pieces
-
110
g dark brown sugar
lub 110 g brown sugar - 150 g flour
- ½ tsp baking powder
- 1 large egg (63-73 g)
- 700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1522 kJ / 363 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Sticky toffee puddings
1h
Scottish Tablet
2h 15min
Chocolate Cream Cheese Tart
4h 30min
Peanut Brittle
1h 30min
Honeycomb
1h 30min
Caramel Sauce
1h 30min
Salted Chocolate Caramel Fudge
2h 40 min
Sticky Toffee Puddings
1h
Ginger, Clementine and Honey Steamed Puddings
1h
Bacon and Cranberry Jam
40min
Steamed Raspberry Jam Puddings
1h
Leftover Roast Bao Buns with Hoisin Sauce
2h 30min