Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brandteig
- 120 g Wasser, kalt
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zucker
- 120 g Mehl und etwas mehr für das Blech
- 3 Eier
Creme
- 4 Blätter Gelatine, weiß
- 300 g Wasser, kalt, zum Einweichen
- 220 g Erdbeeren, halbiert
- 70 g Zucker
- 150 g Sahnejoghurt
- 20 g Limettensaft
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Marinierte Erdbeeren
- 400 g Erdbeeren
- 20 g Zucker
- 20 g Limettensaft
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1949 kJ / 465 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Tortentraum Himbeere
5h
Spiegelei-Nester
1 godz. 20 min
Sylter Sturmbeutel mit Erdbeersahne
1h
Gefüllte Schokoladeneier auf Erdbeer-Vanille-Ragout
4h 30min
Erdbeer-Quark-Tartelettes
1 godz. 45 min
Erdbeer-Panna-Cotta-Torte
6 Std. 30 Min
Brandteig-Küchlein mit Früchten
1h 15min
Lübecker Nusstorte
4h 15min
Blaubeer-Biskuitrolle
5h
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2h
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10óra
Crème-brûlée-Äpfel
45 min