Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g Wasser
- 280 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Salz
- 160 g Mehl
- 4 Eier (Kl. M)
- ¼ TL Weinstein-Backpulver
- 50 g Zucker
- 500 g Milch
- 40 g Puddingpulver mit Vanillegeschmack
- 1 Dose Mandarinen (Abtropfgew. 175 g), abgetropft
- 1 EL Puderzucker
- 60 g Karamell-Sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1307 kJ / 312 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortentraum Himbeere
5h
Aprikosen-Bienenstich
5h
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Kloster-Cremetorte
12h
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10 Std. 45 Min
Charlotte Russe
3h
Lebkuchenblätter-Torte
28 Std. 30 Min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Cremeschnitten
4h
Flockentorte
2 godz. 25 min
Puddingbrezel
2h 30 min