Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 克 蒜頭
- 2 茶匙 麻辣油
- 5 克 花椒粒 (約1大匙)
- 10 克 新鮮紅辣椒 ,切圈
- 40 克 豬絞肉
- 400 克 水
- ½ 茶匙 鹽
- 90 克 細麵條
- 100 克 草蝦 ,剪去鬚腳和去腸泥
- 30 克 青江菜
- 1 大匙 芝麻醬
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2992.5 kJ / 715.9 kcal
- Białko
- 44.3 g
- Węglowodany
- 76.4 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 6.9 g