Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel
- 250 g Mehl
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 120 g Zucker
- 1 Prise Salz
Teig und Fertigstellung
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 130 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 5 Eier
- 50 g Milch
- 400 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 1000 - 1200 g Obst (z. B. Äpfel, Kirschen oder Pflaumen), in mundgerechten Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1461 kJ / 349 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 86 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karottentorte mit Zuckerguss
3 Std. 10 Min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 Std.
Versunkener Erdbeerkuchen
1 Std. 15 Min
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30min
Apfelfleck mit Streusel
1 Std. 40 Min
Klassischer Käsekuchen
4h
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2h
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2h
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3h 30 min
Käsekuchen mit Mandarinen
9 godz. 20 min
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2h 30min