
Urządzenia i Akcesoria
Streuselkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
Streusel
-
Mehl250 g
-
Butter kalt, in Stücken200 g
-
Zucker120 g
-
Salz1 Prise
Teig und Fertigstellung
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Zucker130 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Eier5
-
Milch50 g
-
Mehl400 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Obst (opcjonalnie) (z. B. Äpfel, Kirschen oder Pflaumen), in mundgerechten Stücken1000 - 1200 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
349 kcal /
1461 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
86 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy