Urządzenia i Akcesoria
Streuselkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke
Składniki
Streusel
-
Mehl250 g
-
Butter kalt, in Stücken200 g
-
Zucker120 g
-
Salz1 Prise
Teig und Fertigstellung
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Zucker130 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Eier5
-
Milch50 g
-
Mehl400 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Obst (opcjonalnie) (z. B. Äpfel, Kirschen oder Pflaumen), in mundgerechten Stücken1000 - 1200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
86 mg
Białko
5 g
Kalorie
1461 kJ /
349 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2 godz.
Bunter Retro-Obstboden
10 godz.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 godz.
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1 godz. 30 min
Apfelfleck mit Streusel
1 godz. 40 min
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Klassischer Käsekuchen
4 godz.
Apfelkuchen satt
1 godz. 30 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.