Streuselkuchen

Streuselkuchen

4.7 374 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 Stücke

Składniki

Streusel
  • Mehl
    250 g
  • Butter kalt, in Stücken
    200 g
  • Zucker
    120 g
  • Salz
    1 Prise
Teig und Fertigstellung
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Zucker
    130 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Eier
    5
  • Milch
    50 g
  • Mehl
    400 g
  • Backpulver
    1 Pck.
  • Obst (opcjonalnie) (z. B. Äpfel, Kirschen oder Pflaumen), in mundgerechten Stücken
    1000 - 1200 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 349 kcal / 1461 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 86 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...