![Bauernbrot Bauernbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FA060278-6439-4A57-B498-E602C3D889C5/Derivates/86C56DFD-B933-4BB3-A773-3BDF474B3876.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 380 - 410 g Wasser, kalt
- 20 g frische Germ
- 100 g Roggensauerteig, flüssig
- 400 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 250 g Roggenmehl Type 960
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 2 geh. TL Brotgewürz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 525 kJ / 126 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 217 mg
Alternatywne przepisy
Dunkles Landbrot
4h
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Buttermilchbrot
18 Std.
Dunkles Landbrot
3 Std.
Dinkel-Roggen-Brot
1 Std. 15 Min
Brotgewürz
5 menit
Gewürzbrot
16h 30min
Prötzeler Roggenbrot
1h 20min
Schweizer Bauernbrot
7 godz.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Graubrot
2 Std.