Bauernbrot

4.6 1.0K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 Scheiben

Składniki

  • Wasser kalt
    380 - 410 g
  • frische Germ
    20 g
  • Roggensauerteig, flüssig
    100 g
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    400 g
  • Roggenmehl Type 960
    250 g
  • Salz
    1 ½ - 2 TL
  • Brotgewürz
    2 geh. TL

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 126 kcal / 525 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 217 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...