Bauernbrot
TM6 TM5

Bauernbrot

4.6 (989 ocen)

Składniki

  • 380 - 410 g Wasser, kalt
  • 20 g frische Germ
  • 100 g Roggensauerteig, flüssig
  • 400 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
  • 250 g Roggenmehl Type 960
  • 1 ½ - 2 TL Salz
  • 2 geh. TL Brotgewürz

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
525 kJ / 126 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
3 g
Sód
217 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy