Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 300 g di burro congelato, a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 150 g di acqua
Ganache al cioccolato
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (35% di grassi)
- 2 tuorli
- 1 uovo
Terminare la preparazione
- 1 fagiolo secco
- 1 uovo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2826 kJ / 679 kcal / 2826 kJ / 679 kcal
- Białko
- 9.8 g / 9.8 g
- Węglowodany
- 35.8 g / 35.8 g
- Tłuszcz
- 54.9 g / 54.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcake Cappuccino
50 Min
Croissant al cioccolato
3h 35min
Torta multistrato al limone e fiori di sambuco
5 Std. 30 Min
Torta marmorizzata
2 Std.
Crêpes
1 Std. 20 Min
Cheesecake al tè verde
5 Std. 30 Min
Muffin dell'Alto Adige
40 Min
Fagottini al cioccolato
7h 45min
Tartufo al cioccolato
11 Std. 20 Min
Éclair alla crema di limone
4 Std.
Torta Bimby®
1 Std. 50 Min
Torta al cioccolato con profiteroles
21h