Galette des rois al cioccolato
TM5 TM6

Galette des rois al cioccolato

5.0 (1 ocena)

Składniki

Pasta sfoglia

  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 50 g di cacao amaro in polvere
  • 300 g di burro congelato, a tocchetti
  • 2 pizzichi di sale
  • 150 g di acqua

Ganache al cioccolato

  • 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 200 g di panna (35% di grassi)
  • 2 tuorli
  • 1 uovo

Terminare la preparazione

  • 1 fagiolo secco
  • 1 uovo, sbattuto

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2826 kJ / 679 kcal / 2826 kJ / 679 kcal
Białko
9.8 g / 9.8 g
Węglowodany
35.8 g / 35.8 g
Tłuszcz
54.9 g / 54.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy