![Fondue savoyarde Fondue savoyarde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7355B1A5-1BF2-42BB-873D-8126A4EAF625/Derivates/0028c259-dc40-4f50-9425-2973d4d84a12.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 690 g de dados de quesos variados (p. ej. emmental, gruyère, raclette, comté)
- 1 diente de ajo
- 200 g de vino blanco seco
- 1 cucharada de zumo de limón
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 2 - 3 barras de pan del día anterior cortadas en dados de 2x2 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1139 kJ / 272 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondue bourguignon con 4 salsas - Francia
45min
Fondue de chocolate
10 Min
Fondue de queso manchego y cebolletas
30 Min
Fondue a la cerveza con mostaza y salchichas
30 Min
Pasta de frijol dulce
1h 30min
Soufflé de vieira y manchego curado para dos
35min
Tapenade
10 Min
Croque monsieur
30 Min
Quiche de queso azul
1 Std.
Fondue suiza de queso
15 Min
Fondue de carne (borgoña)
1 Std.
Sorrentinos con salsa cremosa de tomate
1 Std. 45 Min