Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelee
- 400 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 1 Pck. gemahlene Gelatine (für 500 g Flüssigkeit)
- Früchtetee (2 Beutel)
- 30 g Kokosblütensirup
- 100 g Sahne
Kompott und Fertigstellung
- 300 g Beeren, gemischt, TK, aufgetaut
- 100 g Orangensaft
- 10 g Speisestärke
- 20 g Kokosblütensirup
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 514 kJ / 122 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießschnitten mit Rhabarberkompott
2 Std.
Milchreis mit Zimt
50 Min
Habermus - warmer Dinkelbrei nach Hildegard von Bingen
20 Min
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3 Std. 40 Min
Süß-saure Marinade für Gemüse
10 Min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
30 Min
Rhabarber-Trifle
20 Min
Milchreis mit Roter Grütze
50 Min
Gâteau au chocolat mit Apfelkompott
2 Std. 30 Min
Erdbeer-Gelee
1 Std.
Nougateis mit Quittenkompott
12h
Milchreis mit Zimtpflaumen
1 Std.