Urządzenia i Akcesoria
Aprikosenkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
Hefeteig
-
Wasser50 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker20 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Eier2
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten350 g
-
Salz1 Prise
Belag und Fertigstellung
-
Aprikosen (850 g), abgetropft1 Dose
-
Zucker30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
595 kJ /
142 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dinner for One
21 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 godz. 30 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Glückskuchen
2 godz. 10 min
Apfelkuchen mit Guss
1 godz. 20 min
Zitronen-Apfel-Tarte
1 godz. 15 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Zwetschgenkuchen mit Feigen
3 godz.
Apfel-Grieß-Kuchen
3 godz.
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Torte
4 godz. 30 min
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min
Gigantischer Apfelkuchen
1 godz. 30 min