Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 50 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 20 g Zucker
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 1 Dose Aprikosen (850 g), abgetropft
- 30 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 595 kJ / 142 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronenkuchen
2h
Ananas-Upside-Down-Muffins
40min
Nudelsalat
1h
Saftiger Himbeerkuchen
1h 30min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1h 30min
Cranberry-Cake
1h
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Orangen-Mandel-Kuchen
2h
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Apfel-Sandkuchen
1h 30min
Quark-Hefe-Kuchen
1h 20min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min