Urządzenia i Akcesoria
Aprikosenkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
Hefeteig
-
Wasser50 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker20 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Eier2
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten350 g
-
Salz1 Prise
Belag und Fertigstellung
-
Aprikosen (850 g), abgetropft1 Dose
-
Zucker30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
595 kJ /
142 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dinner for One
21 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 godz. 30 min
Apfelkuchen mit Guss
1 godz. 20 min
Aprikosenmuffins
40 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Brombeer-Kuchen
2 godz.
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 godz. 15 min
Pfirsichkuchen vom Blech
1 godz. 10 min
Mandel-Exoten-Kuchen
50 min
Aprikosengugelhupf
2 godz.
Früchtekuchen
3 godz. 10 min
Schmand-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Orangen-Mandel-Kuchen
2 godz.