Aprikosenkuchen
TM6 TM5

Aprikosenkuchen

3.5 (34 oceny)

Składniki

Hefeteig

  • 50 g Wasser
  • ½ Würfel Hefe (20 g)
  • 20 g Zucker
  • 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 2 Eier
  • 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 1 Prise Salz

Belag und Fertigstellung

  • 1 Dose Aprikosen (850 g), abgetropft
  • 30 g Zucker

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
595 kJ / 142 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy