Karamellpudding
TM5 TM6

Karamellpudding

3.4 (19 ocen)

Składniki

  • 150 g Karamell-Hartbonbons (z.B. Werthers Echte)
  • 500 g Milch
  • 2 Eigelb
  • 40 g Speisestärke
  • 2 - 3 Msp. Kardamom, gemahlen
  • 4 TL Zucker
  • 100 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 75 g Naturjoghurt
  • 250 g Rhabarberkompott, selbst gemacht (siehe Tipp)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1959 kJ / 468 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
70 g
Tłuszcz
16 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy