![Coles de Bruselas con castañas Coles de Bruselas con castañas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B92D1811-623F-4720-A5FD-873B4511ACE5/Derivates/1523af16-52c0-4c15-9e7f-d2239689abc4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de agua
- 600 g de coles de Bruselas congeladas salpimentadas
- 80 g de mantequilla en trozos
- 50 g de azúcar moreno
- 300 g de castañas cocidas peladas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1747 kJ / 418 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Błonnik
- 11.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guarnición de judías verdes con chalotas y cebolla roja
35 min
Hinojo en cuartos al vapor (200-400 g) en cestillo
25 Min
Papillote de pencas de acelga
30 Min
Coles de Bruselas al Pedro Ximénez
30 Min
Judías verdes crujientes con salsa de ajos caramelizados
20 Min
Coles de Bruselas con manzana y ciruelas pasas
30 Min
Coles de Bruselas a la mostaza
20 Min
Espárragos al vapor con salsa de alcaparras
40 min
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45 Min
Pimientos marinados
55 min
Acelgas con patatas
45 Min
Coliflor al vapor con salsa de mantequilla y alcaparras
50 Min