Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 40 g di olio extravergine di oliva, + q.b. per ungere
- 50 g di latte
- 1 cucchiaino di zucchero
-
½
cubetto di lievito di birra (20 g)
lub 1 bustina di lievito secco - 250 g di acqua, tiepida
- 600 g di farina + q.b. per infarinare
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 300 g di mozzarella, a pezzi
- 2 - 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
-
600
g di salsiccia di maiale, affumicata, a pezzi (2-3 cm)
lub 600 g di salsiccia cruda, a pezzi (2-3 cm) - 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2784 kJ / 665 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettine di carne con purea di patate
1小时
Formaggio a fette cotto al forno
35min
Crostata di formaggio Gruviera
Brak ocen
Pasta al tonno e melanzane
30min
Omini di pasta (Grittibänze)
2小时 10 分钟
Sformato di pollo e pancetta
1 Std. 10 Min
Spaghetti alla carbonara
30min
Lasagne classiche
2 Std.
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Quiche ai 4 formaggi
45 Min
Spezzatino alla zurighese
50min
Crostata di marmellata
1 Std. 10 Min