Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro, per imburrare
- Pangrattato, per spolverizzare
- 2 spicchi di aglio
- 100 g di carote, a pezzi
- 1000 g di patate, a pezzi
- 70 g di cipolle, tagliate in quattro spicchi
- 15 g di olio
- 200 g di pancetta affumicata
- 2 uova
- 100 g di farina bianca
- 10 g di maizena
- 2 cucchiai di maggiorana, secca
- 1 - 1 ½ cucchiaino di pepe nero
- 1 ½ - 2 cucchiaini di sale
- panna acida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 284 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Treccia al burro a 6 capi
2 godz. 35 min
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Brak ocen
Minestra saporita di pasta e verdure
50 Min
Torta di pere e vino Porto al vapore
Brak ocen
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35 Min
Pizza prosciutto e funghi
1 Std. 45 Min
Rotolo al cioccolato e arancia
Brak ocen
Zuppa di zucca
35 Min
Torta di pere
9 Std.
Rigatoni al pesto di zucca e funghi porcini
40 Min
Spagnolette siciliane
1 Std. 15 Min
Pane al pomodoro e basilico
1 Std. 45 Min