Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 80 g açúcar
- 120 g manteiga
- 1 ovo
- 200 g farinha tipo 65
Recheio
- 120 g açúcar
- 600 g requeijão
- 50 g natas
Cobertura
- 3 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 250 g polpa de maracujá s/ sementes
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1087 kJ / 260 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacotas de chocolate branco
4h 5min
Semifrio de bolacha e ovos
4 Std.
Bavaroise de framboesa
3h 10min
Bavaroise de morango
8 Std. 5 Min
Cheesecake de mirtilos
5 Std.
Semifrio marmoreado
4 godz. 20 min
Panacota de frutos do bosque light
7 godz.
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2 Std. 30 Min
Panacota de cereja
3 Std.
Tarte de amêndoa, framboesa e pera
1 Std.
Semifrio de nata e morango
10h
Bolo de maracujá
1 godz. 15 min