![Scharfe-Hühnersuppe Scharfe-Hühnersuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1DF34623-7876-403D-AEC3-E7ABEDFA9FA1/Derivates/3dc10a23-dfe6-46f0-bc42-1d4798c50962.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Hähnchenbrust, in dünnen Scheiben (5 mm)
- 60 g Sojasauce
- 2 rote Chilischoten, frisch
- 3 Knoblauchzehen
- 100 g Möhren, in Stücken (2 cm)
- 50 g Apfel, säuerlich, geschält, in Stücken (2 cm)
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 20 g Sesamöl
- 800 g Geflügelfond
- 100 g Champignons, geviertelt
- 100 g Brokkoli, in kleinen Röschen
- ¾ TL Sambal Oelek
- 70 g Bulgur
- Koriander, frisch, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1470 kJ / 352 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Hähnchen-Gemüse-Eintopf (大盘鸡)
50 min
Asiatische-Sellerie-Hühnersuppe
1 godz.
Asia-Gemüse-Suppe mit Hähnchen
1 godz.
Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)
15min
Bihunsuppe
45min
Laksa - Malayische Nudelsuppe mit Meeresfrüchten
50 min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35 min
Kokoseintopf
50 min
Gemüse-Hühnersuppe asiatische Art
1 godz. 15 min
Hähnchen Kung-Pao (宫保鸡丁)
1 godz.
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40 Min
Asiatische Curry-Champignon-Suppe
25min