![Tortiglioni-Salat mit gelbem Tomaten-Sugo Tortiglioni-Salat mit gelbem Tomaten-Sugo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5B558DC5-E7C3-45D3-B994-30B29B48FA55/Derivates/2a6f3d3d-3b1a-4701-a83d-814e63487d07.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser zum Kochen
- 350 g Tortiglioni
- 3 Prisen Salz und etwas mehr zum Kochen
- 7 EL Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 rote Chilischote, frisch, in Stücken
- 100 g Staudensellerie, in Stücken
- 50 g Möhren, in Stücken
-
100
g Pancetta, in Würfeln (1 cm)
lub 100 g Speckwürfel (1 cm) - 1 EL Butter
- 40 g Rosinen
- 2 Dosen geschälte Tomaten (à 400 g), gelb
- 100 g Rinderfond
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 6 Stängel Oregano, abgezupft
- 40 g Parmesan, dünn gehobelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2832 kJ / 676 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Kartoffelsalat mit Oliven und Salsiccia-Frikadellen
1 godz. 15 min
Cassata-Creme
20min
Avgolemono (Griechische Eier-Zitronen-Suppe)
35 min
Bucatini mit Auberginen und Steinpilzen
1h 10min
Walnusssuppe mit Hühnchen - Tavuk Etli Ceviz Çorbası
1 godz. 15 min
Penne mit Makrele und Cherry-Tomaten
35 min
Pilaw mit Rosinen und Pinienkernen
40 Min
Bloody Mary Suppe
25min
Melonen-Gin-Granita
1h 25min
Grapefruit-Limetten-Limonade
25min
Granita Siciliana
3h 20min
Kartoffelsalat Ägäis
50 min