Urządzenia i Akcesoria
Brot-Pudding mit Kardamom
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet40 g
-
Sultaninen (siehe Tipp)40 g
-
Vollmilch350 g
-
Zucker60 g
-
Kardamom, gemahlen1 TL
-
Butter weich, und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Toastbrot350 g
-
Crème double (ca. 48 % Fett)150 g
-
Eier3
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13 g
Kalorie
2070 kJ /
495 kcal
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Maisbrot
1 godz. 5 min
Maisbrot
2 godz. 20 min
Klassische Samosas
1 godz. 30 min
Masala Chai (Chai-Tee)
15 min
Kheer mit dunklem Schokoladentopping
3 godz. 30 min
Nadan Mutta (Eier Curry)
50 min
Dhokla
30 min
Lavendel-Shortbread
1 godz.
Hotteok (Süßer gefüllter Pfannkuchen)
1 godz. 30 min
Möhren-Halwa
40 min
Sheer berenj (Reispudding)
1 godz.
Blueberry-Cobbler
50 min