Pizza con spinaci e formaggio di pecora

Pizza con spinaci e formaggio di pecora

4.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 350 g di farina
  • 200 g di acqua
  • ½ cubetto di lievito fresco (20 g)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 25 g di olio di oliva
  • 1 pizzico di zucchero
Farcitura
  • 250 g di mozzarella a pezzi
  • 200 g di formaggio di latte di pecora a pezzi
  • 400 g di pomodori pelati
  • ½ cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 2 rametti di basilico, fresco sole le foglie lavate ed asciugate
  • 1 cucchiaino di origano, secco
  • 1 cipolla (circa 70 g), a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 10 g di olio di oliva
  • 350 g di foglie di spinaci, surgelate scongelate e strizzate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 598 kcal / 2944 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...