Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di zucchero
- 150 g di burro freddo, a pezzetti
- 100 g di panna, qualsiasi tipo
- 1 cucchiaino di succo di limone (vedi consiglio)
- 1 cucchiaino di sale
-
30
g di mandorle, (tritate)
lub 30 g di mandorle affettate a lamelle - 1000 g di acqua
- 1 cucchiaio di aceto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Salsa bernese
20min
Gelato alla frutta
5 Min
Confettura di rabarbaro e fragole
55min
Condimento-BBQ-alla frutta
10min
Condimento piccante-BBQ
5 Min
Esperienza culinaria
2u.
Cornetti e carne macinata con composta di mele
55min
Caramelle gommose al limone e zenzero
25sa 20 dk
Curry verde di pollo
55min
Petto d'anatra con zabaglione all'arancia
2h 20 min
Glassa al burro
10min
Salsa al caramello
1h 30 min