Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 600 g di semola di grano duro
- 100 g di patate, cotte, a pezzi
- 320 g di acqua, tiepida
- 2 cucchiaini di sale
-
15
g di lievito fresco
lub ½ bustina di lievito secco
Farcitura
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b. per condire
- 100 g di peperone giallo, a pezzi (1-2 cm)
- 100 g di peperone rosso, a pezzi (1-2 cm)
- 100 g di zucchina, a pezzi (1-2 cm)
- 100 g di melanzana, a pezzi (1-2 cm)
- 250 g di funghi champignon, freschi, a fette
- 1 cucchiaino di sale
- 2 rametti di basilico, fresco, le foglie lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1891 kJ / 452 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli ai carciofi e piselli
30 min
Torta salata alle verdure
Brak ocen
Crostata di formaggio Gruviera
Brak ocen
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Brak ocen
Focaccia alle olive
2h 20min
Pizza Margherita
2h
Bastoncini alle nocciole
1 Std. 50 Min
Rotolo funghi e peperoni
2 godz. 15 min
Pizza alle verdure
2 Std. 5 Min
Mandorle ricoperte di cioccolato al caffè
50min
Pane al pomodoro e basilico
1 godz. 45 min