Pizza di patate con verdure

Pizza di patate con verdure

4.3 3 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
  • 600 g di semola di grano duro
  • 100 g di patate cotte, a pezzi
  • 320 g di acqua tiepida
  • 2 cucchiaini di sale
  • 15 g di lievito fresco
    ½ bustina di lievito secco
Farcitura
  • 10 g di olio extravergine di oliva + q.b. per condire
  • 100 g di peperone giallo a pezzi (1-2 cm)
  • 100 g di peperone rosso a pezzi (1-2 cm)
  • 100 g di zucchina a pezzi (1-2 cm)
  • 100 g di melanzana a pezzi (1-2 cm)
  • 250 g di funghi champignon, freschi, a fette
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 rametti di basilico, fresco le foglie lavate ed asciugate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 17 g
Kalorie 1891 kJ / 452 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...