Agnello al curry indiano

Agnello al curry indiano

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 250 g di cipolle tagliate a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 3 - 4 peperoncini, secchi rossi
  • 2 cucchiai di olio di oliva
  • 800 g di cosciotto d'agnello disossato, a cubetti (4 cm)
  • 1 cucchiaino di curcuma, in polvere secca
  • 1 cucchiaio di garam masala
  • 1 cucchiaino di sale
  • 3 pizzichi di pepe macinato
  • 250 g di brodo vegetale
  • 400 g di patate a pezzi (3 cm)
  • 250 g di fagiolini verdi, freschi a pezzi
  • 1 cucchiaino di miele
  • 1 cucchiaio di succo di limone
  • 4 rametti di aneto fresco le foglie lavate e asciugate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 43 g
Kalorie 2021 kJ / 482 kcal
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...