Two-layer chocolate cake

Two-layer chocolate cake

3.3 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 portions

Składniki

  • cashews (see Tips), for cashew icing
    200 g
  • water for soaking
Cake
  • extra virgin olive oil for greasing
  • zucchini cut into pieces (3-4 cm)
    250 g
  • banana broken into pieces
    200 g
  • pure maple syrup
    150 g
  • brown sugar (see Tips)
    100 g
  • eggs
    4
  • milk
    100 g
  • wholemeal self-raising flour
    450 g
  • baking powder
    ½ tsp
  • raw cacao powder (see Tips)
    60 g
Chocolate cashew icing
  • brown sugar
    80 g
  • milk
    60 g
  • raw cacao powder (see Tips)
    30 g
  • cream cheese softened and cut into cubes (3 cm)
    250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 372.3 mg
Białko 13.1 g
Kalorie 2670.5 kJ / 635.8 kcal
Tłuszcz 38.6 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 57.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...