Orsetti di riso

Orsetti di riso

4.1 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 pezzi

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 2 uova
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 mazzetto di fili di erba cipollina fresca interi, lavati
  • 700 g di acqua
  • 200 g di riso Originario
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 50 g di carote pelate e a rondelle
  • 100 g di passata di pomodoro
  • 1 pizzico zucchero
  • 2 fette di prosciutto cotto
  • 2 olive nere denocciolate a metà

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 35.7 g
Kalorie 3627 kJ / 867 kcal
Tłuszcz 43.1 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 84 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...