Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de mantequilla
- 3 yemas de huevo
- 10 g de esencia de vainilla
- 100 g de azúcar
- 200 g de leche condensada
- 200 g de queso crema
- 10 g de polvo para hornear
- 5 g de sal
- 250 g de harina de arroz
- 100 g de harina de maíz
Armado y cocción de los tamales
- hojas de maíz para tamal, remojadas
- nueces, para decorar
- pasitas, cualquier tipo, para decorar
- 1750 g de agua, para cocinar al vapor y un poco más para la masa
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1695 kJ / 405.1 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 379.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carlota de limón
5h
Atole de fresa
25 min
Champurrado del puesto de tamales
15 min
Chiles en nogada
1h 30min
Pan de elote
2 Std.
Atole de chocolate
20 min
Atole de guayaba
40 min
Gelatina de Tequila
1h 30min
Pay de limón con galletas
12 Std.
Atole champurrado
20 min
Pastel de elote con rompope TM6
2 Std.
Champurrado
25 min