Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de chocolate oaxaqueño, en trozos
- 40 g de azúcar
- 15 g de cocoa en polvo
- 1 rama de canela
- 1500 g de leche
- 300 g de masa de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1810 kJ / 431 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Romeritos
1h 40min
Champurrado del puesto de tamales
15min
Atole de fresa
25min
Atole de Piña
25min
Tamales dulces de pasas
2h
Atole de amaranto
20 min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Champurrado
25min
Atole de arroz de la esquina
35min
Atole de chocolate
20 min
Atole de canela
35min
Atole de guayaba
40 min