Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 50 g de mantequilla (y un poco más para engrasar la sartén)
- 500 g de leche
- 200 g de agua
- 250 g de harina de repostería
- 4 huevos
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de piel de naranja rallada
Salsa de naranja
- 4 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 12 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 30 g de zumo de limón
- 300 g de zumo de naranja
- 100 g de azúcar
- 100 g de mantequilla
- 130 g de licor de naranja (p. ej . Cointreau® o Grand Marnier®)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 821 kJ / 196 kcal
- Białko
- 4.33 g
- Węglowodany
- 20.77 g
- Tłuszcz
- 10.51 g
- Błonnik
- 0.59 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantequilla Suzette
5 Min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 Min
Soufflé al Grand Marnier®
1 Std.
Tarta de Linz (Linzertorte)
1 Std.
Tarta Saint-Honoré
3 Std.
Trifle de cerezas
4h 40 min
Pandoro veronés hojaldrado
12h
Tarta de limón (Oriol Balaguer)
5h
Tartaletas de uvas
13 godz.
Salsa de vainilla o Crema inglesa (Espesar)
15 Min
Crêpes rellenos de crema dulce de queso
1 Std. 10 Min
Milhojas con crema pastelera y nata
1 Std.