Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcochos
- 50 g de mantequilla (Lurpak®) en trozos (y algo más para engrasar los moldes)
- 8 huevos
- 250 g de azúcar
- 250 g de harina de repostería
- ½ sobre de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
Relleno y cobertura
- 600 g de nata (35% de grasa) fría
- 200 g de fresas
- 10 g de azúcar
- 120 g de frambuesas
- 1 cucharada de azúcar glas (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Chiffon de chocolate y buttercream
2h 30 min
Bizcocho triple de chocolate
2h 20 min
Tarta de Pascua de coco y chocolate
3 Std.
Tarta para celebraciones
7h
Red velvet cake
5h
Tarta versátil para celebrar
4h
Frosting de mascarpone y cacao
10min
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h
Tarta de chocolate con toffee salado
2 godz. 40 min
Tarta de piña y coco con frosting de rosas
5h
Tarta adikosh
2h
Crema de mantequilla
5min