![Masa sablé con almendras (sin huevo) Masa sablé con almendras (sin huevo)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EDCBD5E0-3AC5-447B-877D-DE927FCFE20E/Derivates/3F5F6E40-F0C8-4E7B-B2C9-737637A7B200.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 100 g de azúcar (y un poco más para engrasar los moldes)
- 100 g de almendra molida
- 100 g de mantequilla fría, en trozos pequeños
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1449 kJ / 347 kcal
- Białko
- 4.97 g
- Węglowodany
- 29.65 g
- Tłuszcz
- 23.13 g
- Błonnik
- 2.34 g
Alternatywne przepisy
Merengue suizo
10 min
Bizcocho genovés
1h 50 min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 min
Almíbar básico
10 min
Lemon curd (Espesar)
20 min
Masa sablé
1h 50 min
Ganache de chocolate
1 godz. 10 min
Florentinos
1 Std. 15 Min
Masa quebrada
5 min
Glaseado blanco
5 min
Masa sablé con cacao
1 Std.
Chiffon de chocolate y buttercream
2 Std. 30 Min