Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de leche entera
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 70 g de Marsala seco
- 140 g de azúcar
- 5 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1233 kJ / 295 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 52.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peras al vino dulce con sabayón
30min
Pastafrola de membrillo
2h
Mousse de chocolate
3h 20min
Helado de chocolate
12 godz.
Sabayón
15min
Sabayón
15min
Helado de pistacho
8 godz. 15 min
Helado de dulce de leche
12 godz. 20 min
Escabeche de berenjenas con mejillones
25 Std. 50 Min
Dulce de batata
45min
Peras al vino tinto
3h 20min
Crema de limón (Lemon curd)
25min