Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 80 g Zucker und etwas mehr zum Ausstreuen
- 1 Orange, unbehandelt, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst
- 3 Eier, getrennt
- 25 g Speisestärke
- 200 g Magerquark, gut abgetropft
- Wasser, heiß
- Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 754 kJ / 180 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Joghurtmousse Vanille
2h 30 min
Bananen Schichtdessert
15min
Quarkcreme mit Orange
2h
Marillen-Mascarpone-Eis
3 godz. 35 min
Buttermilch-Zitronen-Eis
8 Std. 10 Min
Erdbeer-Zitronen-Mousse
8h 15min
Gratinierte Kirschen
30min
Ananas-Kokos-Pudding
2h
Zitronensoufflé
45min
Mocca-Panna-Cotta
4 Std. 15 Min
Erdbeermousse
4 Std. 15 Min
Walnusssoufflé
1h 15 min