Urządzenia i Akcesoria
Orangensoufflé
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Zucker und etwas mehr zum Ausstreuen80 g
-
Orange unbehandelt, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst1
-
Eier getrennt3
-
Speisestärke25 g
-
Magerquark gut abgetropft200 g
-
Wasser, heiß
-
Puderzucker
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
754 kJ /
180 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Eclairs
2 Std. 30 Min
Zitronensoufflé
45 Min
Ananas-Kokos-Pudding
2 Std.
Mocca-Panna-Cotta
4 Std. 15 Min
Financiers mit Himbeeren
45 Min
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2 Std.
Kokospudding
2 Std.
Vanilleparfait mit Walderdbeeren
5 Std. 40 Min
Gratinierte Kirschen
30 Min
Chiapudding mit Zitronencreme und Beerencoulis
3 Std. 40 Min
Apfelkuchen mit Schaum
1 Std. 15 Min
Mandel-Soufflés mit Himbeersauce
50 Min