Pizza Capricciosa

Pizza Capricciosa

4.2 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Wasser
    220 g
  • Zucker
    1 TL
    1 TL Backmalz
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
    1 Pck. Trockenhefe
  • Weizenmehl Type 550
    400 g
  • Salz
    1 TL
Belag und Fertigstellung
  • Mozzarella (2 Kugeln), abgetropft, in Stücken
    250 g
  • Sardellenfilets, in Öl abgetropft
    6
  • Tomaten in Stücken
    250 g
    250 g geschälte Tomaten, aus der Dose, abgetropft
  • Salz
    1 Prise
  • Artischockenherzen in Öl (ca. 170 g), abgetropft, in Stücken
    4
  • frische Champignons in Scheiben (5 mm)
    50 g
  • Oliven, schwarz entsteint (z.B. Taggiasca-Oliven)
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 616 kcal / 2577 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...