![Zitronensoufflé Zitronensoufflé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CFCB36DE-2A9A-461C-9846-24E87D592EC8/Derivates/9E3D7704-1377-4156-B299-3DB014EB7C40.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 80 g Zucker und etwas mehr zum Ausstreuen
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst
- 3 Eier, getrennt
- 25 g Speisestärke
- 200 g Magerquark, gut abgetropft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 710 kJ / 170 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Birnencreme
3h 30 min
Cheesecake mit Safranbirnen
4h 30 min
Orangensoufflé
50 min
Karamellcreme (Flan)
3 godz.
Pistazien-Cheesecakes mit Mango
2h 30 min
Panna Cotta al caffè
5 Std.
Blitz-Cassata
20 Min
Joghurt-Kokos-Creme
20 Min
Zitronen-Parfait
4h 30 min
Waldmeister-Panna-Cotta
5 Std. 15 Min
Beerenmousse
5 Std.
Johannisbeer-Cantuccini-Becher
15min