Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zucker
- 250 g fettreduzierte Sahnealternative, z.B. von Rama mit 19 % Fett
- 30 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine), für 500 ml Flüssigkeit
- 300 g Joghurt, 1,5% Fett
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 80 g Crème légère, 15 % Fett
- 25 g Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 782 kJ / 188 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Birnencreme
3 Std. 30 Min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2h 15 min.
Quark-Mousse
5h
Mango-Joghurt-Mousse
4h 40min
Schokoladenmousse marmoriert
8h 35min
Mocca-Panna-Cotta
4 Std. 15 Min
Erdbeermousse
4 Std. 15 Min
Geeiste Zimt-Mousse
5h
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Nougat-Panna-Cotta
4 Std. 15 Min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2h 30min
Zitronen-Joghurt-Mousse
1h 15min