Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Quark-Trifle
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
Apfelkompott
-
Äpfel geschält, entkernt, in Stücken400 g
-
Zitronensaft15 g
-
Zucker30 g
-
Safranfäden5
Quark-Mousse und Fertigstellung
-
weiße Gelatine2 Blätter
-
weiße Schokolade in Stücken40 g
-
Wasser20 g
-
Magerquark250 g
-
Zucker25 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Löffelbiskuits80 g
-
Calvados60 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13 g
Kalorie
2094 kJ /
500 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 godz. 30 min
Schokoladencreme
1 godz. 15 min
Birnencreme
3 godz. 30 min
Erdbeerquark mit Zitronenmelisse
10 min
Quark-Mousse
5 godz.
Cassata-Creme
20 min
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1 godz.
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3 godz. 30 min
Quarkcreme mit Balsamico-Heidelbeeren
1 godz. 20 min
Exoten-Grütze mit Vanille-Crème fraîche
1 godz. 5 min
Engelsspeise
30 min
Apfel-Amaranth-Quarkspeise
1 godz. 10 min