Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zucker
- 1 Vanilleschote, halbiert
- 750 g Erdbeeren, je nach Größe halbiert oder geviertelt
- 4 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 700 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Quark, 40% Fett
- 2 EL Karamell-Sirup oder Heller Sirup, z.B. von Grafschafter
- 20 g Vanillepuddingpulver (½ Päckchen)
- 3 - 4 Stängel Minze, Blätter abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1771 kJ / 423 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Quarkcreme mit Balsamico-Heidelbeeren
1h 20 min
Quarkcreme mit Orange
2h
Quark-Mousse
5h
Marillen-Mascarpone-Eis
3 godz. 35 min
Engelsspeise
30min
Biskuitdessert Zuppa inglese
2h 30 min
Schoko-Pfirsich-Dessert
30min
Erdbeermousse
4 Std. 15 Min
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1h
Erdbeeren im Glas
20 min
Beeren-Dickmilch-Dessert
1h 15 min
Mandarinen-Vanille-Creme
1h