Urządzenia i Akcesoria
Aprikosen-Mandel-Torte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stücke
Składniki
Biskuitboden
-
Eier getrennt2
-
Zucker75 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Mehl75 g
-
Backpulver1 TL
Füllung
-
gehobelte Mandeln50 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Zucker50 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)15 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Aprikosen (Abtropfgew. 475 g), abgetropft1 Dose
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
998 kJ /
239 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1h 20min
Apfelkuchen
1h
Heidelbeerkuchen vom Blech
1h 45min
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Schokoladentorte
4h
Kiba-Crunch-Kuchen
5h 35min
Käsekuchen
1h 30min
Orangen-Schokoladen-Torte
3h 40min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4h
Aprikosen-Schmand-Tarte
1h 10min
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1h 10min
Mascarpone-Apfel-Torte
6h