Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitboden
- 2 Eier, getrennt
- 75 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 75 g Mehl
- 1 TL Backpulver
Füllung
- 50 g gehobelte Mandeln
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 50 g Zucker
- 15 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Dose Aprikosen (Abtropfgew. 475 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 998 kJ / 239 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Schoko-Nuss-Kuchen mit Mango
2u. 40min
Erdbeer-Amarettini-Kuchen
4h 30 min
Mandarinenkuchen vom Blech
1h 30min
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1h 10min
Flockentorte
2 godz. 25 min
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1h 30min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1h 20 min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min
Käsekuchen
1h 30min
Apfelkuchen satt
1h 30min
Apfel-Streuselkuchen
1h 30min