Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitboden
- 2 Eier, getrennt
- 75 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 75 g Mehl
- 1 TL Backpulver
Füllung
- 50 g gehobelte Mandeln
- 400 g Sahne
- 50 g Zucker
- 15 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Dose Aprikosen (Abtropfgew. 475 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 998 kJ / 239 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5 Std.
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1 Std. 10 Min
Kiba-Crunch-Kuchen
5h 35 min
Mascarpone-Apfel-Torte
6 Std.
Erdbeer-Zitronen-Torte
5 Std.
Himmlisches Manna
2 Std.
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 Std. 15 Min
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3 Std. 10 Min
Mandarinenkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
New York Cheesecake mit Kirschtopping
7 godz.