![Cantuccini-Kirsch-Triffle Cantuccini-Kirsch-Triffle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/978E8AA4-927C-4C5E-99DC-486C9F555F04/Derivates/7B2E672E-2FD4-483C-8AAF-E32F1CF8C145.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Cantuccini
- 350 g Kirschen, entsteint
- 1 TL Rum (opcjonalnie)
- 250 g Milch
- 40 g Rohrzucker
- ½ Päckchen Vanillepuddingpulver
- 200 g Schlagobers
- 150 g Griechisches Joghurt (10% Fett) (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1372 kJ / 327 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1 Std.
Biskuitdessert Zuppa inglese
2 godz. 30 min
Engelsspeise
30 min
Schoko-Pfirsich-Trifle
2 godz.
Gebrannte Eierlikörcreme
1 godz. 15 min
Blitz-Cassata
20 min
Apfel-Quark-Trifle
1 Std. 30 Min
Café Latte-Tiramisu mit Pistazienkrokant
1 Std. 30 Min
Gratinierte Kirschen
30 min
Johannisbeer-Cantuccini-Becher
15min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Marillen-Mascarpone-Eis
3h 35min