Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Eier, getrennt
- 80 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 40 g Mehl
- 500 g Milch
- 250 g Löffelbiskuits
- 120 g Marsala (ital. Dessertwein)
- 250 g Kompott (Pfirsich oder Aprikose)
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1596 kJ / 381 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mascarpone-Creme mit Knusperstangen
45 Min
Schokoladencreme
1 Std. 15 Min
Birnencreme
3h 30min
Caipirinha-Creme
3h 30min
Quark-Mousse mit Vanille-Erdbeeren
1j 30 menit
Quarkcreme mit Orange
2j
Safranmousse
2h 15 min
Engelsspeise
30 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 Std. 40 Min
Cassata-Creme
20 min
Panna Cotta al caffè
5h
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3h 30min