Urządzenia i Akcesoria
Gebrannte Eierlikörcreme
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Portionen
Składniki
-
Milch80 g
-
Zucker50 g
-
Vanilleschote längs halbiert1
-
Eier getrennt3
-
Sahne200 g
-
Eierlikör100 g
-
Wasser heiß
-
Rohrzucker zum Bestreuenetwas
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
1066 kJ /
255 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Lebkuchenparfait
8 godz. 15 min
Gurkenmousse zu gebeiztem Lachs
4 godz.
Rotweincreme
5 godz. 40 min
Zabaglione
15 min
Limoncello-Creme
5 godz.
Glühweinsabayon
10 min
Eierlikör-Semifreddo mit Beeren
24 godz.
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 godz. 20 min
Crème brûlée
6 godz.
Limettencreme
45 min
Orangen-Tonka-Eierlikör
1 godz. 20 min